ώρα (time)

Η γη γυρίζει. Είναι στρογγυλή μεγάλη και ωραία, αν και δεν έχουμε σημείο σύγκρισης. Η μέτρηση του χρόνου και χωρισμός σε ημέρες και ώρες, είναι μια ανθρώπινη συνήθεια. Για τον καλύτερο συντονισμό της οποίας, χρησιμοποιούνται οι μεσημβρινοί (γνωστοί και ως time zones). Τα email σημειώνουν ημερομηνία και ώρα αποστολής. Και τα δύο ορίζονται στις επιλογές του email μας. Η ημερομηνία, όντας κοινή σε όλο τον κόσμο, μπαίνει αυτόματα. Η ώρα όμως, χρειάζεται και την επιλογή του μεσημβρινού που ήμαστε. Πχ εδώ ισχύει ο +02. Αυτή η ρύθμιση θεωρείται μάλλον πολυτέλεια, και πολύ σπάνια θα δείτε email που εμφανίζουν τη σωστή.

Αν θέλετε να ξέρετε πότε στάλει κάποιο email, δείτε την ώρα αποστολής και προσθέστε ή αφαιρέστε τις αντίστοιχες ώρες. Πχ αν έφυγε στις 14.00 με +01, τότε τοπική ώρα Αθήνας, είναι 15.00 μιας και βρισκόμαστε στον +02. αν πάλι έφυγε στις 14.00 με -03, τότε είναι 19.00 τοπική Αθήνας, μιας και είναι 3 ώρες διαφορά μέχρι τον πρώτο μεσημβρινό (του Γκρίνουιτς, +00 γνωστός και σαν GMT) και άλλες δύο μετά από αυτόν.
Στις επιλογές του email σας θα έχει κάποιο πεδίο ρύθμισης της ώρας. Αν δεν έχει, μπορεί να το έχουν αυτοματοποιήσει σε μια ένδειξη της χώρας από όπου το χρησιμοποιείται...


Powered by Drupal - Design by artinet