Κρυφή Κοινοποίηση - Bcc (blind carbon copy)

Στο email σας, όταν δημιουργείτε ένα καινούργιο προς αποστολή email, υπάρχουν τα:

 • θέμα (Subject)
 • προς (To)
 • κοινοποίηση (CC)
 • κρυφή κοινοποίηση (BCC)
 • επισύναψη (attachment)

Στο “προς”, γράφετε την παραλήπτα του email. Αν θέλετε να το στείλετε πχ στην ομάδα σας, αλλά να το λάβουν υπόψιν και άλλες/οι, τότε (κανονικά), χρησιμοποιείτε το To για το email που απευθύνεστε και το CC για τα υπόλοιπα email. Αν πάλι θέλετε να το κοινοποιήσετε, χωρίς να το ξέρει το αρχικό email, τότε χρησιμοποιείτε το BCC. Μπέρδεμα?

Παραδείγματα!

Το ufu κάνει ένα φεστιβαλάκι με workshops γύρω από τους υπολογιστές. Τα πρώτα email που ανταλλάσσονται, είναι οργανωτικά, οπότε στέλνονται πχ

από:  ufu@email.gr προς τη λίστα της ομάδας, 
προς: ufu@lists.email.gr

Όταν έχει ετοιμαστεί τι αφισάκι και ένα κειμενάκι, στέλνεται στη λίστα, και κοινοποιείται σε φίλες και φίλους:

από:  ufu@email.gr 
προς: ufu@lists.email.gr
cc:  lala@lala.gr, tixame_tixasame@xame.gr, stallman@gnu.email.org,
    info@badvista.email.org, κλπ

Ξαφνικά, την παραμονή του φεστιβαλακίου, έρχεται ένα απειλητικό email, από τη micro$oft, που θα μας μυνήσει, επειδή τη δυσφημούμε! Άκου πράγματα!
Καλείται άμεσα συνέλευση, και η απάντηση στέλνεται στη micro$oft, με κρυφή κοινοποίηση σε δικηγόρους και φίλους/ες, ώστε να μην γνωρίζει που έχει φτάσει...

από:  ufu@email.gr
προς: 8a_sas_fame_re_texnofrikia@micro$oft.com
bcc: lala@lala.gr, tixame_tixasame@xame.gr, stallman@gnu.email.org,
    info@badvista.email.org, κλππέραν της πλάκας, ο μόνος σοβαρός λόγος να χρησιμοποιείτε το bcc, είναι σε μαζικές αποστολές email ή όταν κάνετε fwd. Α και κάντε και το καλό να σβήσετε από το κυρίος κείμενο του email, όσες διευθύνσεις δείτε εκεί. Τα chain emails, είναι ένας καλός τρόπος για έναν spammer, να μαζέψει email διευθύνσεις χωρίς κόπο. Και σίγουρα θα σας ευχαριστήσει στέλνοντάς σας extra διαφημιστικά μνήματα!

Powered by Drupal - Design by artinet