λίστες συζητήσεων μέσω εμαιλ (mailing lists)

Θεματικές λίστες συζητήσεων. Αντί να στέλνετε πολλά email σε κόσμο για το ίδιο θέμα (πχ ποδήλατα), γράφεστε στην ίδια λίστα και ανταλλάσσετε email. Όταν θέλετε να στείλετε κάτι, απλά το στέλνετε στη λίστα και αυτό αυτομάτως πάει σε όλα τα μέλη.

Προσέξτε το πως λειτουργεί η λίστα. Υπάρχουν αυστηρά θεματικές λίστες που δεν θέλουν να λαμβάνουν email εκτός της θεματικής τους. Υπάρχουν λίστες ενημερώσεων για διάφορα θέματα, λίστες που προετοιμάζουν κάτι, κλπ κλπ.

Αν κάποια λίστα που παρακολουθείτε έχει μεγάλη κίνηση, πχ 20 email/μέρα, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ένα ημερήσιο email που θα τα περιέχει όλα. Συνήθως λέγεται Digest.

Τις περρισότερες φορές, οι λίστες είναι υπό-διαχείρηση (moderation), δηλαδή τα email που στέλνονται σε αυτές από αποστολείς που δεν είναι στη λίστα, χρειάζονται την έγκριση κάποιας/ου που έχει αυτή την αρμοδιότητα (moderator), για να φτάσει σε όλο τον κόσμο της λίστας. Αυτό γίνεται για να περιοριστούν τα spam και τα εκτός θέματος email. Οπότε αν στείλετε ένα email σε κάποια λίστα που δεν συμμετέχετε και απάντηση δεν πέρνετε, μπορεί να σημαίνει πως έχει κολλήσει στην διαχείρηση...

Όλες οι λίστες έχουν μια σελίδα, όπου υπάρχει το αρχείο των email της λίστας. Επίσης έχει επιλογές διαχείρησης του εκείλογαριασμού σας (account), επιλογες εγγραφής, καθώς και μια εισαγωγική σελίδα με ένα μικρό κειμενάκι αυτοπαρουσίασης...

Powered by Drupal - Design by artinet