Διαχείριση e-mail με τον Thunderbird

Διαχείριση e-mail με τον Mozilla Thunderbird από το techteam.gr 
Η αρχική οθόνη του Mozilla Thunderbird χρησιμοποιεί την ίδια διάταξη που συναντά κανείς στους περισσότερους e-mail clients. Συγκεκριμένα, στο αριστερό μέρος της οθόνης εμφανίζεται η λίστα διαθέσιμων φακέλων για τα e-mail, ενώ στο κύριο τμήμα της εμφανίζονται τα μηνύματα κάθε φακέλου, καθώς και η προεπισκόπησή τους. Με διπλό κλικ σε οποιοδήποτε μήνυμα, μπορείτε να το προβάλλετε σε πλήρη μορφή, σε νέο παράθυρο.

Για να προσθέσετε έναν νέο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πατήστε Tools, Account settings στο κεντρικό μενού του Mozilla Thunderbird. Στο πεδίο Your name μπορείτε να πληκτρολογήσετε το πλήρες όνομά σας, ενώ στην επόμενη οθόνη θα πρέπει να εισάγετε τους διακομιστές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (POP3/IMAP και SMTP) που σας έχουν δοθεί από τον Internet Provider σας.

Για λόγους προστασίας του απορρήτου του χρήστη, οι περισσότεροι σύγχρονοι e-mail clients, αποτρέπουν αρχικά την εμφάνιση εικόνων στα μηνύματα, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε απομακρυσμένους servers. Αυτό γίνεται ώστε να αποφευχθεί η καταγραφή της ώρας που ο παραλήπτης είδε το μήνυμα, καθώς και άλλες πληροφορίες. Για να προβάλλετε τις εικόνες στην περίπτωση αυτή, πατήστε στην επιλογή "Show images" στο πάνω μέρος του μηνύματος.

Αν έχετε δεχθεί ένα ανεπιθύμητο διαφημιστικό e-mail (spam), μπορείτε να προσθέσετε τον αποστολέα του στη λίστα των αποστολέων junk mail, ώστε στο μέλλον να φιλτράρονται τα εισερχόμενα μηνύματα από αυτόν. Συγκεκριμένα, κάνετε δεξί κλικ στο ανεπιθύμητο μήνυμα και πατάτε Mark, As junk.

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Mozilla Thunderbird είναι ο καθορισμός φίλτρων που θα εφαρμόζονται αυτόματα στα εισερχόμενα μηνύμα κατά τη λήψη τους. Αυτό επιτυγχάνεται πατώντας στο μενού Tools, Message Filters και επιλέγοντας "New" στο παράθυρο που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισάγετε λέξεις, οι οποίες αν υπάρχουν στο θέμα ή στο κείμενο του μηνύματος, θα έχουν σαν αποτέλεσμα αυτό να μεταφέρεται αυτόματα σε συγκεκριμένο φάκελο ή να διαγράφεται.

και για τ*ς αγγλομαθείς, απο τη riseup.net:


Powered by Drupal - Design by artinet