δημιουργία λογαριασμού email

ο παρακάτω οδηγός είναι βασισμένος στο webmail της yahoo. Η διαδικασία δημιουργίας email σε κάποιο άλλο πάροχο, είναι παρόμοια και μάλλον ευκολότερη. Το προτιμήσαμε μιας και έιναι από τα πιο δημοφιλή...


 1. Σε έναν υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο internet, ανοίξτε έναν web browser, όπως για παράδειγμα τον Mozilla Firefox.

 • Στη μπάρα διευθύνσεων γράψτε «www.yahoo.gr» για να αποκτήσετε email στο ελληνικό yahoo, ή «www.yahoo.com» για το αγγλικό. Η διαδικασία είναι παρόμοια. Το υπόλοιπο τμήμα αυτού του μαθήματος θα ολοκληρωθεί στο ελληνικό yahoo.

 • Πατείστε το κουμπί για να μεταβείτε στη σελίδα του yahoo ή απλά το πλήκτρο ENTER.

 • Στον web browser παρουσιάζεται η σελίδα του yahoo.

 • Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Yahoo! Mail για να μεταβείτε στη σελίδα του yahoo που αφορά σε λογαριασμούς email.

 • Τώρα παρουσιάζεται μία άλλη σελίδα σαν και την ακόλουθη.

  Τα προηγούμενα βήματα θα ακολουθείτε και αργότερα όταν θα έχει δημιουργηθεί πλέον ο λογαριασμός του
  email σας, μόνο που θα δίνετε τα στοιχεία σας (ταυτότητα χρήστη και κωδικό πρόσβασης)στη δεξιά πλευρά της οθόνης και θα πατάτε το κουμπί «Είσοδος». Τώρα, επειδή ακόμη δεν έχετε γραφτεί στο yahoo θα πρέπει να αρχικά να προχωρήσετε σε εγγραφή.

 • Πατείστε λοιπόν το κουμπί «Γραφτείτε τώρα»

 • Παρουσιάζεται πλέον μια σελίδα στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε διάφορα στοιχεία σας όπως επώνυμο, ημερομηνία γέννησης κτλ. Τα στοιχεία αυτά δε χρειάζεται να είναι τα πραγματικά. Προσοχή απαιτείται στην συμπλήρωση της ημερομηνία γέννησης, μια και θα πρέπει να συμπληρώσετε μία ημερομηνία ώστε να φαίνεστε πάνω από 18 ετών. Αν π.χ. δώσετε ως ημερομηνία γέννησης 1/3/1991, το yahoo θα θεωρήσει ότι είστε 15 ετών, και σε πολλλές περιπτώσεις δε θα σας αφήνει να κάνετε ορισμένες λειτουργίες (π.χ. μπορεί να σας κρύβει κάποιο περιεχόμενο ιστοσελίδων). Κάποια στοιχεία που θα κληθείτε να συμπληρώσετε είναι υποχρεωτικά (δηλαδή αν δεν τα συμπληρώσετε δε θα καταφέρετε να τελειώσετε τη διαδικασία και δε θα δημιουργηθεί λογαριασμός email) και κάποια άλλα όχι (οπότε μπορείτε να τα αγνοήσετε με ασφάλεια). Τα στοιχεία που είναι υποχρεωτικά έχουν δίπλα τους έναν αστερίσκο *. Ας δούμε λοιπόν σιγά σιγά τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε.

 • Τα πρώτα στοιχεία είναι αυτά που φαίνονται στην επόμενη εικόνα.


  Όπως παρατηρείτε όλα τα πεδία έχουν στα αριστερά τους έναν αστερίσκο, οπότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα συμπληρώσετε όλα.

 • Το 1ο στοιχείο είναι το μικρό σας όνομα.

  Σας θυμίζω και πάλι ότι δε χρειάζεται να βάλετε τα πραγματικά σας στοιχεία. Το
  yahoo δεν ξέρει ποιος πραγματικά είστε ;-). Επίσης καλό είναι να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες.


 • Το 2ο στοιχείο είναι το επώνυμό σας.

 • Το 3ο στοιχείο είναι το φύλο σας. Πατείστε το κουμπί προκειμένου να φανούν όλες οι επιλογές

  και επιλέξτε το φύλο που σας ταιριάζει καλύτερα, Άντρας ή Γυναίκα.

 • Το 4ο στοιχείο είναι η ταυτότητα χρήστη yahoo, δηλαδή το ψευδώνυμό σας. Με αυτό το όνομα θα μπαίνετε στο yahoo και όχι με το μικρό σας όνομα ή το επώνυμο που δώσατε προηγουμένως. Επίσης το email σας θα είναι αυτός ο κωδικός @yahoo.gr

  Στο σημείο αυτό μπορεί να υπάρξει ένα μικρό πρόβλημα. Μπορεί η ταυτότητα αυτή να είναι ήδη πιασμένη από κάποιον άλλο χρήστη. Διαλέξτε ένα όνομα που να θέλετε, αλλά να μην είναι κοινό (π.χ.
  maria). Το yahoo δε θα σας αφήσει να φτιάξετε λογαριασμό email, μέχρι να δώσετε μία καινούρια για αυτούς ταυτότητα χρήστη. Μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε εκτός από γράμματα και αριθμούς ή την υπογράμμιση _. Δηλαδή η ταυτότητα arg34hj87_u76 είναι σωστή (και μάλλον είναι απίθανο να την έχει επιλέξει κάποιος), ταυτόχρονα όμως θα είναι και δύσκολη να τη θυμάστε εσείς ή κάποιος φίλος σας αν θέλει να σας στείλει ένα email. Διαλέξτε π.χ. μία ταυτότητα που να έχει το όνομά σας και την ημερομηνία γέννησής σας και το πρώτο γράμμα από το επώνυμό σας.

 • Το 5ο στοιχείο είναι ο κωδικός πρόσβασης.

  Τον κωδικό αυτό δε θα πρέπει να τον αποκαλύψετε σε κανέναν, μιας και θα μπορεί να στέλνει
  email σας να είσασταν εσείς. Θα πρέπει να είναι εύκολος να τον θυμάστε εσείς, αλλά όσο γίνεται πιο δύσκολος να τον μαντέψουν οι άλλοι. Όπως βλέπετε και στην προηγούμενη εικόνα, καθώς πληκτρολογείτε τον κωδικό δεν εκυπώνονται τα γράμματα ή οι αριθμοί, αλλά εκτυπώνεται πάντα ένας αστερίσκος *. Αυτό γίνεται ώστε κατά την ώρα που τον γράφετε να μην μπορεί κάποιος π.χ. που στέκεται δίπλα σας να δει τον μυστικό κωδικό σας. Επίσης θυμηθείτε ότι στον κωδικό πρόσβασης ένα πεζό γράμμα, π.χ. το ‘a’ δεν είναι ίδιο με το αντίστοιχο κεφαλαίο, π.χ. το ‘Α’. Δηλαδή ο κωδικός πρόσβασης ‘ab12cd’ δεν είναι ίδιος με τον ‘aΒ12cd’ (προσέξτε ότι στη 2η περίπτωση το Β είναι κεφαλαίο).

 • Το 6ο πεδίο είναι πάλι ο κωδικός πρόσβασης.

  Ακριβώς επειδή δε φαίνεται τί γράφετε στα πεδία των κωδικών, για να μη γίνει κάποιο λάθος, θα πρέπει να τον ξαναγράψετε όπως και πριν.

 • Στο σημείο αυτό έχετε συμπληρώσει την πρώτη ομάδα πεδίων. Ας δούμε
  τώρα την επόμενη ομάδα.

 • Τα πεδία αυτά είναι σαν και αυτά της επόμενης εικόνας.

  Προσέξτε ότι και πάλι είναι υποχρεωτικό να τα συμπληρώσετε όλα, εκτός από το τελευταίο. Θα κληθείτε δώσετε τα σωστά στοιχεία για αυτά τα πεδία, στην περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης σας κάποια στιγμή. Για αυτόν τον λόγο καλό είναι να δώσετε τα πραγματικά σας στοιχεία (που δεν πρόκειται να τα ξεχάσετε ποτέ) ή τέλος πάντων κοιτάξτε να θυμάστε τί δώσατε. Αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης και δεν απαντήσετε σωστά π.χ. στην ερώτηση Ταχ. Κώδικας, δυστυχώς (ή ευτυχώς ;-) δε θα μπορέσετε να μπείτε στον λογαριασμό του
  email σας. Πάντα βέβαια θα μπορείτε να φτιάξετε έναν νέο λογαριασμό email από την αρχή. Ας δούμε λοιπόν τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε ένα ένα.

 • Το 1ο πεδίο είναι μία προσωπική ερώτηση, όπως π.χ. πώς λένε το ζωάκι σας ή κάτι τέτοιο. Πατείστε το κουμπί προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι επιλογές.

  Επιλέξτε αυτή που θέλετε.

 • Το 2ο πεδίο είναι η απάντησή σας, αν σας τεθεί η προηγούμενη ερώτηση. Έτσι εγώ που επέλεξα «Πώς λέγεται το ζωάκι σας» στην προηγούμενη ερώτηση εδώ θα πρέπει να γράψω “ fidel” αν θέλω να θυμάμαι την απάντηση.

 • Το 3ο πεδίο είναι η ημερομηνία γέννησής σας

  Γράψτε την ημερομηνία στο πρώτο κουτάκι π.χ. 12, και μετά επιλέξτε τον μήνα που γεννηθήκατε. Πατείστε το κουμπί προκειμένου να φανούν όλες οι επιλογές, που ώς γνωστόν στα ελληνικά είναι:

  Επιλέξτε το μήνα, και μετά στο επόμενο κουτί συμπληρώστε το έτος γέννησης. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αν δηλώσετε ψεύτικη ημερομηνία γέννησης, προσέξτε να είναι πριν από το 1988, ώστε να θεωρείστε πάνω από 18 ετών. Η ημερομηνία γέννησής πλέον είναι συμπληρωμένη.

 • Το 4ο πεδίο είναι ο ταχυδρομικός κώδικας.

  Γράψτε έναν πενταψήφιο αριθμό και προσωρήστε στο επόμενο πεδίο.

 • Το 5ο πεδίο, Χώρα, δε χρειάζεται να το αλλάξετε μιας και είναι προεπιλεγμένη τιμή είναι «Ελλάδα»

  Αφήστε το λοιπόν ως έχει.

 • Το 6ο πεδίο δεν είναι υποχρεωτικό να το συμπληρώσετε. Σας ζητάει να δώσετε κάποιον άλλο, δικό σας, λογαριασμό email. Μπορείτε άνετα να αγνοήσετε αυτό το πεδίο.

  Με τη συμπλήρωση (ή μη) και αυτού του πεδίου τελείωσε και η δεύτερη ομάδα πεδίων.

 • Υπομονή, σε λίγο θα έχετε ένα δικό σας λογαριασμό email. Το επόμενο πεδίο είναι όπως στην επόμενη εικόνα.

  Μπορείτε να ξετσεκάρετε την επιλογή, προκειμένου να μη σας στέλνουν από τη
  yahoo διαφημιστικά μηνύματα. Κάντε κλικ λοιπόν στο ώστε να γίνει

 • Το επόμενο πεδίο είναι ένας ακόμη κωδικός, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί. Σε εσάς βέβαια θα παρουσιαστεί μία λίγο διαφορετική εικόνα.

  Στο κουτί

  θα πρέπει να γράψετε τα γράμματα και τους αριθμούς που φαίνονται στην εικόνα ακριβώς από κάτω. Π.χ. όταν δημιουργούσα εγώ τον λογαριασμό μου στο
  yahoo μου έβγαλε

  Όπως παρατηρείτε τα γράμματα και οι αριθμοί δε φαίνονται και πάρα πολύ καλά. Αν προσέξετε όμως καλύτερα θα δείτε ότι γράφει 6
  BeM. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να γράψετε και εσείς στο κουτί. Δηλαδή

 • Το αμέσως από κάτω σημείο της σελίδας από εκεί που ήμασταν είναι όπως την επόμενη εικόνα

  Εδώ το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε έναν λογαριασμό
  email στο yahoo, είναι πατήσετε το κουμπί «Συμφωνώ», προκειμένου να δηλώσετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης του email σας.

 • Αν όλα έχουν πάει καλά, δηλαδή δεν υπάρχει ήδη η ταυτότητα χρήστη, δεν ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιο υποχρεωτικό πεδίο και γράψατε και σωστά τα γράμματα και τους αριθμούς της παραμορφωμένης εικόνας, τότε θα έχετε με επιτυχία φτιάξει το δικό σας λογαριασμό email στο yahoo. Η επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί θα σας αναφέρει επομένως ή ότι καταφέρατε να φτιάξετε τον λογαριασμό σας ή ότι υπάρχει κάποιο λάθος, και θα σας υποδείξει που έγινε αυτό. Η επόμενη εικόνα δείχνει ότι όλα πήγαν καλά και φτιάχτηκε ο λαγαριασμός email.

  Όπως βλέπετε μιας και έβαλα ως ταυτότητα χρήστη το «
  ufubuntu» το email μου είναι ufubuntu@yahoo.gr.
  Πατείστε το κουμπί για να συνεχίσετε με το νέο σας λογαριασμό
  email. Η επόμενη σελίδα είναι πλέον αυτή της διαχείρισης των emails σας, κάπως σαν την επόμενη εικόνα.

  Τώρα μπορείτε να στείλετε και να λάβετε
  emails… αλλά αυτό είναι ένα άλλο μάθημα.

 • Ο πιο ασφαλής τρόπος για να βγείτε από το διαχειριστικό του email είναι να ΠΡΩΤΑ να πατήσετε το κουμπί «Έξοδος» που βρίσκεται ψηλά στην αρχή της οθόνης

  και ΜΕΤΑ να κλείσετε το παράθυρο του
  web browser από πάνω δεξιά πατώντας το .

 • Στην περίπτωση που θέλετε κάποια στιγμή αργότερα να ξαναμπείτε στο διαχειριστικό του email σας, ακολουθείστε και πάλι τα βήματα αυτού του μαθήματος μέχρι και το 6. Αυτή τη φορά όμως δώστε την ταυτότητα χρήστη και τον κωδικό σας στα αντίστοιχα πεδία, όπως στην επόμενη εικόνα,

  και πατείστε το κουμπί «Είσοδος».
 • Πιθανά προβλήματα κατά τη δημιουργία του λογαριασμού email


  Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του email σας, τρεις μπορεί να είναι οι περιπτώσεις που δε θα σας επιτρέψουν να προχωρήσετε. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα σημεία που θέλουν διόρθωση παρουσιάζονται με κάποιο έντονο χρώμα:
  1. Η ταυτότητα χρήστη που δηλώσατε, υπάρχει ήδη: Στην περίπτωση αυτή η σελίδα που θα σας παρουσιάζει αυτό το λάθος θα είναι όπως η επόμενη.

   Συμπληρώστε μία νέα ταυτότητα χρήστη στο πεδίο «Ταυτότητα χρήστη
   Yahoo!» και πατείστε το κουμπί «Υποβάλλετε αυτό το έντυπο με ασφάλεια» για να προχωρήσετε.

  2. Ξεχάσατε να συμπληρώσετε ένα πεδίο που είναι υποχρεωτικό: Π.χ. στην επόμενη εικόνα φαίνεται η σελίδα που αναφέρει πως ξεχάσατε να συμπληρώσετε το φύλο σας.

   Συμπληρώστε όλα τα πεδία που φαίνονται με λίγο διαφορετικό χρώμα και τα οποία ξεχάσατε να συμπληρώσετε και στη συνέχεια γράψτε και τον κωδικό που φαίνεται παραμορφωμένος στην εικόνα. Πατείστε το κουμπί «Υποβάλλετε αυτό το έντυπο με ασφάλεια» για να προχωρήσετε.

  3. Δεν δώσατε το σωστό κωδικό όπως αυτός παροσουσιάζεται στην παραμορφωμένη εικόνα: Πολλές φορές δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ποιά γράμματα και αριθμούς παρουσιάζει η παραμορφωμένη εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση θα σας παρουσιαστεί μία σελίδα όπως η επόμενη.

   Προσπαθήστε να συμπληρώσετε σωστά τον κωδικό, όπως αυτός φαίνεται στην νέα παραμορφωμένη εικόνα, και στη συνέχεια πατείστε το κουμπί «Υποβάλλετε αυτό το έντυπο με ασφάλεια » για να προχωρήσετε.


  Καλή επιτυχία!

  Σημείωση:
  Ο προσεκτικός αναγνώστης ίσως αναγνωρίσε ακόμη ένα είδος λάθους
  που μπορεί να γίνει κατά τη συμπλήρωση της αίτησης: να έχει συμπληρωθεί διαφορετικός κωδικός πρόσβασης στα δύο αντίστοιχα πεδία. Θεωρώ όμως ότι θα ξέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα μόνος του ;-).  Powered by Drupal - Design by artinet